BASEd in NY

Gaetan Teller & Evi Peeters

Banksy

Banksy, één van ’s werelds bekendste onbekende artiesten, laat sinds kort een spoor achter in New York!

Dit kolossale werk zijn we tegengekomen om de hoek van ons bureau. Wat uitzonderlijk is aan dit en een andere verse Banksy creatie in New York, is dat ze niet door hem zelf zijn vervaardigd. Ze zijn tot stand gekomen in samenwerking met Colossal Media, een team gespecialiseerd in gigantische handgeschilderde reclame.

In het volgende filmpje kan je deze vaklieden in actie zien, werkend aan een schildering voor PlayStation’s GTA IV. Deze is terug te vinden vlak boven het werk van Mode2 dat ik al eerder had getrokken (zie Street (f)art ).

Via via kwam deze quote van Banksy terecht bij Gothamist: I wanted to play the corporations at their own game, at the same scale and in the same locations. The advantage of billboard companies is that they’ll let you write anything for money, even if what you write is questioning the ethics of letting someone write anything because they have money.

Was het dan toch ‘reclame’ voor de opening van zijn Village Pet Store And Charcoal Grill, Banksy’s eerste (echte!) show in New York City?

Wooster is het dichtst bij de bron en voorziet ons van de nieuwste updates in dit geheimzinnige gebeuren: zie Woostercollective: The “Village pet Store And Charcoal Grill” Opens in New York City

De pagina’s Graphic Design en Street (f)art worden tussendoor ook geupdate. De foto van Banksy’s werk heb ik bij Graphic Design gezet, aangezien het ‘als reclame’ is gemaakt voor en niet door the man himself.

Advertenties

No comments yet»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: